3 Eylül 2016 Cumartesi

chp

Kuruluş aşamasını bir kenara bırakırsak, 1950'lerden itibaren, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş, son derece şahsına münhasır, ve " hükümeti devlete şikayet etmek" gibi möthiş panço-politik  bir siyaset tarzını ısrar ve sadaketle sürdürmüş siyasi partidir kendileri.

İşte bu "hükümeti devlete şikayet etmek" hüsnü şenliği, tam anlamıyla "biricik" ve "beznersiz" bir entropi hadisesidir anadınmı.

O kadar ki; 

Dünya tarihine baktığınızda, İtalyan işçi partisinden tutun da Alman Hristiyan demokratlarına, Saddam'ın Baas' ından İsveç aptallar partisine, III. Reich'ın NSDAP 'sindan Sovyetler Birliği yüksek prezidiyum'una  ve hatta Madagaskar Tambatra teşekkülünden  Kim Jong'un Kuzey Kore'sine kadar artık aklınıza gelen başka hangi siyasi teşekkül var ise, zinhar hiçbirinde şahit olunmamış bir siyaset anlayışına tekabül eder ki, bu da en kahraman chp'nin benzersizliğin mührüdür imanıma.

Haaa, lakin bu durum son 7-8 yıl öncesinden başlamak kaydıyla ebe ve dam ilişkisine yamulmuş vaziyette olmakla birlikte, bunda da şaşılacak bir husus yoktur aslında.

Hani nası denir.. Şikayet edecek bir "devlet" de kalmayınca... 

Hehehe :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder