2 Eylül 2016 Cuma

kaptan kusto ve tecavüz

Kaptan Kusto, orijinal adı ile Jacques yves Cousteau.

Özgeçmişi fransız deniz kuvvetlerinde başlamış, savaş sonrası dönemde ise sivil sualtı araştırmaları ve özellikle dalış/ derin dalış alet ve ekipmanlarının tasarımına kadar uzanan verimli/ yaratıcı bir hayat yaşamış zat.

Bizde de daha çok bu minvalde, su altı belgeselleriyle tanınır. Öyle ki; yaşlı nineleremiz ve dedelerimizin bile sevgilisi olmuştur bir dönem (trt sağolsun)



Amma velakin;

Tecavüzle karışık acayip islami bi science fiction suikaste  uğramış olmak gibi bir durumu da vardır.

Valla..

Sözüm ona, bizim kusto kuran'daki tatlı su- tuzlu su ayetini ( furkan 53) duyduktan sonra titreyip kendine gelerek iman etmiş , ve ama bununla da yetinmeyip ilaveten bütün personelini de müslümanlığa zortturmuştur.

Hikaye malumdur;

Güneş doğarken gemi mürettabatı bir sesle uyanmış ve güvertede 'allahu ekber, allahu ekberrrr!' nidalarıyla ezan okuyan bir kusto bulmuşlardır.

Dahası, aynı kusto sadece ezan okumakla da kalmamış, ezanı bitirir bitirmez 'hepiniz saf tutun ve söylediklerimi tekrarlayın uleyn!!' diyerekten bütün mürettebatı hizaya sokmuştur.

Sonrasında da kelimeyi şahadet getirerek işlemi tamamlamıştır.

İşte o sabah, kusto ve gemisi kalipso'nun bütün mürettebatı komple müslüman olmuşlardır.

Yani işte.. yersen.

Kusto, sabahın köründe güvertede... bas bas ezan okuyor... safa girin diyor...

Hani ne bileyim, içsel bir tartma, dingin bir karar alma, ve bunu uygun bir zaman ve yerde sükunetle dile getirme gibi birşey yok, ama doğrudan güverteye koşma ve ezan okuyarak çoşma var..

Sonra, mürettabat koşturup geliyor, bütün gemi komple müslüman oluyor..

Bir anda oluyor.

Kusto bağırıyor, mürettabatın tamamı kusto ne derse tekrarlıyor.

Bir kişi de sormuyor ki yahu biz ne diyoruz, bu ne iştir aga??

Müslümanın yazdığı science-fiction-adventure-drama böyle olur anca, hani şöyle zaaaart diye bir gaz çıkışı yapsam, o bile daha makbule geçerdi herhal.

Kusto'nun toprağı bol olsun, diğerlerine allah akıl fikir versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder